Schackfyran i final

Vi gjorde det! Nu är vi i final!

Onsdag 6 april var det regiontävling i Schackfyran på Idrottens hus i Helsingborg. Klass 4 A på Nanny Palmkvistskolan hade tränat ordentligt tillsammans med sin coach Erik som arbetar för Sveriges Schackförbund och tog sig från en fjärdeplats efter första rundan till en första plats i fjärde och sista rundan.

Glädjen var stor och eleverna hade segerruset med sig tillbaka till en lika glad mottagande skola. Nu ser klassen fram emot en resa till Västerås där de spelar final 4 juni. Vi håller alla tummarna och önskar er alla Schack Matt.

Schack är ett kreativt och utvecklande spel för sinnet och har en hel del likheter med matematiken. Man lär sig tänka strategiskt och kunna se framåt i flera steg. Matematik är något som prioriteras på vår skola. Dessutom är det en aktivitet som är lika lämpad för tjejer som för killar som här kan tävla på lika villkor. Det känns extra viktigt för oss med bland annat schackspel på just Nanny Palmkvistskolan eftersom namnet på skolan kommer från en kvinna som kämpade för ”rätt” pedagogik i Sverige.