Henrik Hedenskog, förstelärare på Nanny Palmkvistskolan

Hallå där Henrik! Vad jobbar du med?

Jag arbetar som mentor i åk 6 och undervisar i Matte, NO och svenska. Jag är förstelärare inom betyg och bedömning och är med i skolans utvecklingsgrupp.

Varför har du valt att jobba på just Nanny Palmkvistskolan?

På Nanny Palmkvistskolan finns engagerad personal, utvecklingsmöjligheter för oss pedagoger och en ledning som bryr sig om sin personal. Det är kul och spännande att arbeta med många duktiga och ambitiösa elever.

Vad är det bästa med ditt jobb?

Det absolut bästa är kontakten med våra elever och att se elevernas kunskapsutveckling efter tiden hos oss. Läraryrket ger oss pedagoger många olika utmaningar vilket betyder att vi hela tiden utvecklas inom vårt yrke. Vi har stor frihet att utforma och styra vår undervisning, tillsammans med våra elever, så att undervisningen utmanar och stimulerar.

Vad är det bästa med att jobba i Helsingborgs stads skolor?

Helsingborgs stads skolor satsar framåt med hjälp av tydliga mål och visioner. Det finns mycket möjligheter till personlig utveckling för dem som önskar. Det känns som om Helsingborg vill vara i framkant och skapa goda förutsättningar för oss som arbetar i skolan.

Vad vill du ge för råd till någon som vill jobba på Nanny Palmkvistskolan?

Utnyttja möjligheten att arbeta i arbetslag och över åldersgränser. Du får dessutom möjligheten att undervisa i parallella klasser vilket gör att du undervisar i färre ämnen och därmed kan fokusera på dina ämnen. Våga hitta nya lösningar och arbetssätt som ger alla elever möjligheter att nå sina mål. Hos oss får du trevliga och duktiga kollegor som skapar ett trevligt arbetsklimat.